145787346661992 21594389 1280 kung fu
unnamed

Stichting School van de Tijger

Activiteit: Kungfu

Tijden: dinsdagavond 20.00u-21.30u beginners volwassenen, 21.30- gevorderden

vrijdagavond 19.00u-20.00u jeugd (9-13), 20.00u-21.00u beginners volwassenen, 21.00u-22.00u Sandatraining.

Kosten: Kinderen en Jeugd – 25 euro (1 uur)

 Volwassenen – 30 euro (1.5+ uur)

website: http://www.stichtingschoolvandetijger.nl

Stichting School van de Tijger gebruikt Kungfu training om mensen weerbaarder te maken. Veelal denkt men bij Kungfu aan de films waar mensen als ninja’s over muren rennen en 10 meter de lucht in springen om vervolgens elkaar met 20 schoppen en slagen per seconden raken, zonder effect op beweging. Dat is zoals we in de Kungfu gemeenschap zeggen: Wushu. Nu is dat gevaarlijk, want er is wushu en wu shu. Wushu is moderne acrobatiek en wu shu is chinese krijgskunst (vergelijkbaar met kungfu).

Bij ons leer je stapsgewijs wat je lichaam kan en wat je er mee kan. In een gecontroleerde omgeving leer je technieken aan die op verschillende manieren een toevoeging kunnen zijn in je normale leven. Dit komt omdat we uitgaan van de denkwijze dat we onze geest en emoties net zo goed kunnen controleren als ons lichaam. Zelfs net zo flexibel kunnen maken. In de tegenwoordige snel veranderende maatschappij, komen we individueel in aanraking met veel verschillende sociale groepen. Deze groepen verwachten verschillende dingen en vaak willen we ook zelf op een verschillende manier met die groepen omgaan. Kungfu, of eigenlijk het optimaal waarnemen, beoordelen en reageren op situaties, kan daar bij helpen. We zijn echter niet een ‘gezondheidsgroepje’ dat bewegingen doet uitsluitend voor de Europese verworden ‘gezondheidsactiviteit’ die veelal in tai chi en kungfu wordt gepretendeerd. Kungfu is een verdedigingskunst, waarbij conflict situaties centraal staan. Het gebeurt dus per les dat je stoten moet uitdelen of incaseren bij het aanleren van een techniek. Wees niet bang, dat gebeurt niet ongecontroleerd of gericht op het beschadigen van elkaar, maar om realisme voor het leren van verdedigingstechnieken te bewerkstelligen.

Mocht je geinteresseerd zijn, kom gerust een keer een gratis proefles volgen.

Vriendelijke groet,

Mark de Haan

=========================

Voorzitter SST

Stichting School van de Tijger

0652384634

=========================

Voorzitter KFVN

Kungfu Vereniging Nederland

0652384634

=========================

Vriendelijke groet,

Mark de Haan

=========================

Voorzitter SST

Stichting School van de Tijger

0652384634

=========================

Voorzitter KFVN

Kungfu Vereniging Nederland

0652384634

=========================