Wie wij zijn? Het Flevolands Symfonie Orkest

Graag stellen wij ons aan u voor; wij zijn het Flevolands Symfonie Orkest!

Het orkest werd op 09-09-1999 opgericht onder de naam ‘Dronter Symfonie Orkest’ om de goede amateurmusici in deze regio een symfonieorkest te bieden. In de daaropvolgende jaren bleek het orkest een thuisbasis te zijn voor een grotere regio dan alleen Dronten en omgeving, daarom kreeg het een nieuwe naam: het Flevolands Symfonieorkest.

Ieder half jaar hebben de orkestleden nieuwe (originele) werken op de lessenaar staan. De concerten worden vaak verrijkt door solisten. Zo heeft het orkest in 2013 het concert voor fluit en harp van Mozart uitgevoerd. Ook jonge solisten bieden wij een podium door middel van een concours.

In januari van dit jaar werkte het Flevolands Symfonieorkest samen met het Flevolands Jeugd Symfonieorkest en Het Almeers Orkest door van de leden één groot orkest te vormen. Door deze drie orkesten werd een afwisselend programma ingestudeerd: van Mahler tot filmmuziek tot een Tango… De twee concerten waren een groot succes en zullen zeker een vervolg krijgen!

Het orkest studeert de werken in onder leiding van dirigent Marion Bluthard.

In januari 2014 zijn wij verhuisd van de Meerpaal in Dronten naar onze huidige repetitielocatie: buurtcentrum De Brink in Lelystad. Door voor een centrale plek te kiezen, vergroten wij ons bereik in de regio. Nu zijn we niet alleen een orkest voor Noord Flevoland, Overijssel en Friesland; ook muzikanten uit Gelderland, Zuid Flevoland en de regio Amsterdam bieden wij zo de mogelijkheid om te spelen in een symfonieorkest. Wij willen u dan ook van harte uitnodigen eens bij onze repetities op de donderdagavond te komen luisteren of aan te schuiven bij het orkest!

Voor het komende seizoen staat een samenwerking met het kamerkoor ‘Vox Flevium’ uit Swifterbant op het programma. We zullen samen een aantal klassieke werken uitvoeren, waaronder ‘Lauda Sion’ van Mendelssohn, het ‘Credo’ van Vivaldi en ‘Psalm 42’ van Mendelssohn.

Kijkt u ook eens op onze website: www.flevolandssymfonieorkest.nl of op onze

Facebook pagina.

Het Flevolands Symfonie Orkest (FSO) heeft met spoed een concertmeester en een aantal violisten nodig. Als die niet gevonden worden dan kan het optreden op 2 april weleens het laatste zijn