IN DE SCHAKEL

Rolstoeldansen voor wie?

Stichting Rolstoeldansen Flevoland is in maart 1993 opgericht, en verzorgt danslessen voor mensen met een lichamelijke handicap en die mogelijk rolstoelgebonden zijn. Samen met valide mensen bestaat er de mogelijkheid om te dansen.

De lessen worden gegeven door gediplomeerde rijkserkende instructeurs.

Rolstoeldansen is dansen met de mogelijkheden die men heeft.

Rolstoeldansen kan iedereen en is er voor iedereen, het kan zowel recreatief als in wedstrijdvorm beoefend worden. Bij rolstoeldansen is het belangrijk dat iedereen onafhankelijk van de aard of ernst van de handicap of de soort van rolstoel, plezier aan het dansen kan beleven.

Rolstoeldansen kent twee vormen:

  • Duo-dansen:Twee rolstoelgebruikers vormen (eventueel geassisteerd door een duwer) samen een danspaar.
  • Combi-dansen:Een rolstoelgebruiker danst met een staande partner.Kom vrijblijvend kennis maken, we dansen op woensdag avond van 19.30 tot 21.00 uur met een pauze waarin we gezellig wat drinken.Moeilijk? Alles wat je kan is makkelijk! er valt altijd wat te leren, en het gaat ook om de gezelligheid met elkaar